Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Amazon съкращава стотици работни места в Prime Video и MGM Studios

Снимка: moviecrow.com

Amazon.com Inc. реши да освободи няколкостотин служители в Prime Video и MGM Studios в световен мащаб, показва документ, изпратен от старши вицепрезидент на Prime Video и Amazon Studios Майк Хопкинс до служители, който е цитиран от Ройтерс и редица новинарски издания в Съединените щати.

Точният брой и характер на засегнатите позиции в момента не са ясни, като се очаква уведомленията до съкратените служители да бъдат изпратени до края на седмицата.

Компанията ще информира засегнатите служители в Съединените щати в сряда и повечето засегнати в други региони по света до края на седмицата.

Хопкинс оправда решението, като каза, че "нашата индустрия продължава да се развива бързо и е важно да дадем приоритет на инвестициите си за дългосрочния успех на нашия бизнес" и че Amazon е "идентифицирал възможности за намаляване или преустановяване на инвестиции в определени области, като същевременно увеличава нашите инвестиции и фокусиране върху инициативи за съдържание и продукти, които имат най-голямо въздействие".

Той добави, че компанията ще предостави пакети, които включват "плащане при раздяла, преходни обезщетения и външна подкрепа за намиране на работа".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна