Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек учудена, че играе с Кенин в първи кръг в Мелбърн

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек ще започне кампанията си на Откритото първенство на Австралия с мач срещу бившата шампионка София Кенин от САЩ, а полякинята заяви, че е странно колко различни са били кариерите им след единствената им среща през 2020 година.

Швьонтек победи американката с 6:4, 6:1 на финала на Откритото първенство на Франция през същата година, за да вземе първата си титла от Големия шлем и оттогава има още два трофея от "Ролан Гарос", както и титла от Откритото първенство на САЩ.

Кенин достигна до номер 4 в света през 2020 година, след като стана шампионка в Мелбърн Парк и игра финал в Париж, но падна рязко надолу в класацията до 235-о място миналата година поради контузии, болест и проблеми извън корта.

"Прави ми впечатление, че първият ми финал от Големия шлем беше срещу София, а сега играем в първия кръг. Доста е странно. Житейските ни пътища някак се разделиха", каза Швьонтек на пресконференция в Мелбърн.

Кенин подобри представянето си и в момента е на 38-о място в класацията на WТА, затова полякинята не приема американката за лесен съперник.

"Знам, че тя играе солиден тенис, участваше в Абу Даби. Няма да е лесно. Просто ще се подготвя по същия начин, както обикновено го правя. Ще си подготвя тактиката. Не сме се срещали от известно време, така че трябва да видя как играе тя в момента. Това е всичко", добави Швьонтек.

Полякинята направи блестящ старт на новия сезон, като спечели всичките си пет мача на сингъл в турнира за смесени отбори Юнайтед къп. Тя каза, че въпреки че олимпийската титла в Париж тази година също е една от нейните цели, тя подхожда към нещата стъпка по стъпка.

"Със сигурност бих искал да постигна добър резултат на Олимпиадата. Но не виждам смисъл да мисля какво ще се случи през юли, защото имаме много турнири преди това, които са важни. Миналата година анализирах какво мога да направя през сезона, но е доста уморително. Сега съм фокусирана върху Откритото първенство на Австралия, след това ще мисля за следващите си цели", коментира Швьонтек.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна