Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийка спечели в домашния Супергигантски слалом

Корин Хютер спечели със силно каране във финалната част.
Снимка: БТА

Корнелия Хютер от Австрия спечели Супергигантския слалом на домашната писта в Алтенмаркт-Цаухензее, като за нея това е пета победа за Световната купа изобщо. С този успех тя  излезе на върха в подреждането за малкия кристален глобус, тъй като досегашната лидерка София Годжа (Италия) падна и не завърши.

31-годишната Хютер започна трудно по трасето и малко преди да влезе в последната му четвърт, тя беше далече извън местата за подиума. Но с много умело каране на финалните метри, както и с елегантно взимане на трудните участъци тя завърши с време 1:13.17 минути. Така момичето от провинция Щирия сложи край на седемгодишното проклятие австрийки да не печелят никакво състезание на тази писта.

Втора е норвежката Каиса Викхоф Лие , която караше средата на трасето по-добре от всеки друг, но удари врата, влизайки във финалната серия от завои, и завърши на девет стотни зад австрийката.     Лара Гут-Бехрами (Швейцария) беше трета пред победителката от Вал д'Изер от миналия месец Федерика Бриньоне (Италия), като нито една от тях не успя да постигне бързината на Хютер от заключителните етапи.

Американката Микаела Шифрин, която не стартира днес заради настинка, е на върха 929 точки, Бриньоне излезе на второто място вече със 747, а третата позиция е Петра Влъхова със 722. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна