Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов е разочарован от Краев и Петрис, няма да пътуват с Левски в Турция

Николай Костов говори пред медиите.
Снимка: ПФК Левски

Старши треньорът на Левски Николай Костов говори пред медиите на стадион "Георги Аспарухов" преди първата тренировка на отбора днес.

Костов заяви, че той и клубът са много разочаровани от капитана Андриан Краев и Жереми Петрис. Треньорът каза, че "сините" са направили всичко възможно да ги задържат, те са обещали да парафират нови договори, но в крайна сметка не са го направили и няма да пътуват с отбора за подготовката в Турция.

"Видях, че има много спекулации. Много сме разочаровани от Краев и Петрис. Направихме всичко възможно да им подновим договорите, обещаха ни, че ще ги подновят, но не го направиха. Решението е взето, те няма да пътуват с нас.

Ще търсим алтернатива на тези позиции. Знаете колко важни бяха те за нас. Изчаквахме ги до последно, забавихме се и сега трябва да търсим решение за техните позиции. Цел №1 беше да запазим състава. Нямаме много възможности да сме активни на пазара. Решението на клуба е Краев и Петрис да бъдат продадени", каза разочарованият Костов.

По-рано днес своите договори подновиха защитникът Келиан ван дер Каап и вратарят Иван Андонов, като и двамата остават в Левски до 2026 година.

Костов каза още, че трансферът на Роналдо в руския Ростов ще бъде потвърден до два часа. „Нямам още резултатите от медицинските изследвания, в близките дни ще имаме резултати. За Роналдо информацията е, че до два часа ще бъде официално оповестен трансферът му. Всички основни играчи ще липсват на отбора. Разбира се, че съм направил анализ – още в първия ден след края на есенния полусезон започнаха анализите. Знаем върху какво трябва да наблегнем и върху какво трябва да се върнем. Въпреки загубите в началото, имахме добри представяния. Основната причина за загубите в края на полусезона бяха физически спад, травмите и дисбаланса, който се получи. Помощник треньор, ще му бъдат поставени конкретни задачи – вие го познавате много добре“, добави той и по отношение на пристигналия като негов асистент Красимир Петров.

Левски заминава на 14 януари за турския курорт Белек, където ще изиграе общо девет контроли - първата е срещу унгарския Вашаш на 17 януари, а последната срещу Рига (Латвия) на 7 февруари. 
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна