Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льоб с втора етапна победа в Рали Дакар, Сайнс поведе в класирането

Себастиен Льоб победи в 48-часовия етап.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската легенда в моторните спортове Карлос Сайнс, който кара за отбора на Ауди, поведе при автомобилите в генералното класиране, след като Себастиен Льоб спечели втора етапна победа в Рали Дакар, което се провежда в пустинята на Саудитска Арабия. 

Испанецът Сайнс, трикратен шампион в Рали Дакар, след шестия и най-дълъг 48-часов етап води с 20 минути и 21 секунди пред шведския си съотборник Матиас Екстрьом.

Въпросният най-дълъг етап от 549 км беше спечелен от Себастиан Льоб (Франция) от отбора Бахрейн Екстрийм с време от 7 часа, 21 минути и 56 секунди. Етапът беше разделен в два дни – започна вчера и завърши днес.

Шампионът от последните две издания на Рали Дакар Насер Ал-Атия от Катар, който беше втори в генералното класиране след петия етап, имаше проблеми с управлението на своя автомобил и се смъкна чак на 17-ото място с изоставане от 2:40 часа.

Любимецът на местните Язид ал Раджи, който водеше в генералното класиране преди дългия етап, напусна състезанието след катастрофа днес.

Французинът Адриен ван Беверен спечели етапа при мотоциклетистите, асъотборникът му в Хонда Рики Брабец (САЩ) поведе в генералното класиране


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна