Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек започна успешно на Откритото първенство на Австралия

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек стартира успешно на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. 

Полякинята надигра в първия кръг шампионката от 2020 година София Кенин от САЩ със 7:6(2), 6:2 за час и 52 минути игра.

Полската тенисистка трябваше да демонстрира най-доброто си ниво срещу 41-ата в света Кенин в повторението на финала от Откритото първенство на Франция през 2020-а. Във втория кръг Швьонтек ще се изправи срещу друга американка Даниел Колинс, която отстрани германката Ангелик Кербер, шампионка от 2016-а, с 6:2, 3:6, 6:1 в двубой, продължил час и 54 минути.

„Наистина съм щастлива. Не е лесно да се играе в първи кръг, особено на първия за годината турнир от Големия шлем за сезона. В началото не ми беше лесно да намеря ритъма си, но и София направи всичко, за да ме затрудни. Щастлива съм, че успях да подобря представянето си във втория сет“, коментира водачката в схемата Ига Швьонтек, която се стреми към петата си титла от Големия шлем, но първа в Австралия.

18-ата поставена Виктория Азаренка (Беларус), шампионка от Откритото първенство на Австралия от 2012 и 2013 година, спечели мача си от първия кръг срещу италианката Камила Джорджи с 6:1, 4:6, 6:3.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна