Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монца със сериозна подготовка за реванша срещу Левски в "Чалъндж Къп"

Левски - Монца
Снимка: ВК Левски


Волейболистите на Левски гостуват утре на италианския Монца в мач-реванш от четвъртфиналите на турнира "Чалъндж Къп". 

В София преди седмица италианците записаха победа с 3:0 гейма. Домакините  тренира от вчера за четвъртфинала срещу Левски – заниманията започнаха веднага след загубата с 2:3 гейма като домакин на Модена  в третия кръг от втората половина на първенството.  

Монца започна в обичайния си титулярен състав   Крелинг- Шварц  разпределител- диагонал , Такахаши – Маар посрещачи- нападатели,  Галаси и Ди Мартино централни блокировачи и Гаджини . В хода на мача Льопки замени Такахаши и се тръгна към обрат, защото Модена поведе  с 2:0 гейма,в чийто състав има много опитни волейболисти като бразилския разпределитетл Бруниньо, бившия капитан на скуадрата Османи Хуанторена и др.  Монца се окопити, засили сервиса и реализира чудесни атаки. След уникални защитни действия на либерото Гаджини  и сервиса на Джанлука Галаси при резултат 19:21 за Модена, Монца спечели четвъртата част с 25:23. Този гейм се оказа най-дългия на кръга – цели 34 минути. След равностойна битка в тайбрека, Модена го спечели с 13:15 и с това и мача с 2:3 гейма. 

Една много важна победа за гостите изпаднали в криза, а победените домакини от Монца погледнаха на загубата си от към положителната й страна. 

За "РАИ Спорт", треньорът Масимо Ечели заяви:

„Момчета проявиха психологическа устойчивост и това е положителната страна в мача. Показахме на моменти много добър волейбол. Сега трябва да тренираме и да възстановим сили за следващото изпитание“. Екели има предвид Четвъртфинала срещу Левски  утре. В тази посока  централният блокировач Габриеле Ди Мартино изтъкна: Жалко, че загубихме, но добрата страна е, че се обединихме всички – играчи и треньорски щаб, за да обърнем резултата до тайбрек. Изиграхме два гейма на много високо ниво и  ще започнем оттук занапред“.

Това е, което подготвя Монца за Левски, начело с диагоналът Артур Шварц - най-резултатен за отбора с 26 т. срещу Модена.  Той е най-резултатен за тимът на Монца в 14 мача до сега с  184 т.Интересна подробност е, че  от 12 отбора в А1, Монца е едва десети  по перфектно посрещане, превърнато в атака е седми по този елемент. Можем да кажем - една крехка точка в системата на игра на Монца, която Левски добре използва до определен момент в първия четвъртфинал за Чалъндж Къп, но опита на италианския отбор си каза думата.

Монца  се готви и за полуфиналите на Купа Италия в края на месеца. Едва ли ще изпусне шанса да се класира на полуфинала за Чалъндж Къп срещу Левски, но знае, че ще трябва да си го извоюва срещу младия и талантлив отбор воден от треньора Николай Желязков. Ще бъде хубаво ако залата в Монца се изпълни с български фенове – в Монца има над 200 българи, а в област Ломбардия живеят над 8500 наши сънародници. Една подкрепа за Левски, е подкрепа и за българския волейбол!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна