Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниеле де Роси наследи Моуриньо в Рома

Даниеле де Роси се завръща в Рома.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Даниеле де Роси ще наследи Жозе Моуриньо като старши треньор на Рома, обявиха официално от италианския клуб. По-рано днес римският гранд информира за уволнението на португалския специалист.

Договорът на 40-годишния Де Роси е до юни 2024-а с опция за удължаване. След 18-годишна състезателна кариера като футболист в Рома, Де Роси се завръща в клуба като старши треньор.

Първият мач на новия наставник начело на тима ще бъде при домакинството на Верона в събота. Тимът на Рома заема девето място във временното класиране в Серия А с 29 точки, на 22 от първия Интер, който има 51 точка в актива си.

"Щастливи сме, че може да поверим треньорската роля на Даниеле де Роси, тъй като чувстваме неговите лидерски качества и амбиция може да бъдат ключови за постигането на целите на отбора до края на сезона", заявиха собствениците на Рома Дан и Райън Фридкин.

"Бих искал да благодаря на семейство Фридкин за доверието да ми поверят отговорността да бъда треньор на Рома. Не познавам друг начин освен отдаденост и жертвоготовност за справяне с предизвикателствата, които ни чакат до края на сезона. Вълнението да мога да седна на пейката като треньор е неописуемо. Всички знаят какво значи Рома за мен. Нямаме избор освен да се борим за нашите цели и да опитаме да ги постигнем", коментира Даниеле де Роси.

Той има 616 мача и 63 гола за римския тим като полузащитник. Печелил е Купата на Италия с Рома през 2007-а и 2008-а, както и Суперкупата през 2007 година. Де Роси е световен шампион с Италия през 2006 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна