Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Николов №1 в Италия за декември

Алекс Николов (№11) ще получи наградата си в неделя.
Снимка: LUBE Volley

Българският волейболен национал Александър Николов беше избран за най-полезен играч за месец декември в италианската Суперлига. Той заслужи признанието заради ефективността си за тима на Кучине Лубе (Чивитанова).

Алекс Николов ще получи наградата на мача с Алианц (Милано) на Матей Казийски, който трябва да се играе в неделя (21 януари), от 19 часа българско време. Той ще бъде награден от президента на Чивитанова Симоне Силеоне.

Големият талант на българския волейбол заслужи наградата, след като два пъти за месеца получи наградата за най-добър играч в мача. Това стана на 17 декември, когато той бе избран за MVP при победата над Пиаченца с 3:2 при гостуване. Тогава големият син на Владимир Николов отбеляза 17 точки. Николов реализира 23 точки при успеха над Монца с 3:1.

"Доволен съм, че моите усилия и работата на съотборниците ми през месец декември доведоха до положителни резултати. Това персонално отличие ме прави горд, на ако един от нас е награден това е заради приноса на целия отбор. Подобни награди показват, че съм на прав път, макар и още много далеч от това, което искам да стана и това, което искам да постигна. Но това е малко удовлетворение, което ме кара да удвоя енергията си да се подобрявам", коментира българинът. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна