Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масимо Екели: Срещу Левски трябва проявим зрялост и уважение

Масимо Екели
Снимка: ВК Монца

От 20.00 часа тази вечер е четвъртфиналния реванш на волейболния турнир "Чалъндж Къп" между мъжките отбори на Монца и Левски. Преди седмица в София победи италианския отбор с 3:0 гейма. Във връзка с днешния мач, с треньора на италианците Масимо Екели разговаря кореспондентът ни Елена Шаханова:

В разговора ми с треньора на Монца Масимо Екели, стана дума за състоянието на отбора след загубата от Модена в неделя. Той обясни, че отборът е минал през грипен период включително и при първия мач в София срещу Левски и уточни,че  физически е вече добре. На въпроса, как се готвят за реванша срещу Левски – един млад, талантлив и амбициозен отбор, Масимо Екели отговори:   

- Започнахме в понеделник с физическа подготовка, а технически работихме върху сервиса и посрещането. След това бе ред на игровите действия съобразно съперника. Знаем, че имаме психологическо предимство след победата от първият мач. Трябва да владеем това предимство. Ще е много важен подхода, да няма напрежение и нервност . А от друга страна  не трябва да  се отпускаме, защото има мачове, в които в резултат на това се получават веднага обрати. Трябва да проявим зрелост.

 Ще направите ли промени в основния състав?

- Надявам, се да пусна в игра някои от момчетата, които играят малко. Като например Муянович ,  който игра много добре в първият мач срещу Левски. Имаме и двама централни блокировачи, които до сега играят малко. Ще видя как са посрещачите нападатели, които са взаимозаменяеми. В края на краищата, отбора е това, което е и трябва да се управлява добре според състоянието. Мачът е важен. Момчетата трябва да подходят сериозно, защото е необходимо за развитието на отбора както и от уважение към противника.

Преди две години спечелихте Купа ЦЕВ. Кои са целите ви през този сезон?

 - Първата ни и основна цел е да спечелим Чалъндж Къп. Не сме я печелили въпреки участието ни преди четири години. Исторически успех за нас е, че за първи път се класирахме във финалната четворка за Купа Италия. Надяваме се да спорим за нея с максимума на възможностите ни. В първенството, задачата е да заемем най-доброто  място за участие на плейоф.

 Стана дума, че в Монца при Екели играха нашите национали Алекс Грозданов и Дениз Карягин, с които отбора спечели своя първи трофей Купа Цев,  и треньорът Масимо Екели добави:

- Според мен, българският волейбол не e загубил своето значение, той  трябва само да покълне отново. България е богата на таланти и може да постигне много скоро важни резултати при мъжете, защото има много добри играчи. Трябва да има търпение, както стана в Италия през последните години. 

Съдии на четвъртфинала за Чалъндж Къп Монца – Левски са Рафаел Гонзалес Табарес от Испания и Тони Ивкович от Хърватия.
По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна