Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек продължава след невероятен обрат, Пегула отпадна в Мелбърн

Ига Швьонтек спечели в 3 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира много трудно за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Полякинята губеше с 1:4 след два пробива в третия сет, но успя да направи обрат и да спечели срещу американката Даниела Колинс с 6:4, 3:6, 6:4 след 3:14 часа игра.

Мачът започна на открит корт, но заради дъжда в Мелбърн покривът беше спуснат в средата на първата част. Швьонтек допусна втори брейк в заключителния сет, но не се предаде, върна веднага единият пробив на нула, а в следващия гейм спаси две точки за нов брейк, за да вземе подаването си за 3:4. Ига продължи серията си и в десетия гейм триумфира, след като реализира третия си мачпойнт.

„Господи, вече бях на летището! Никак не беше лесно! В един момент имах чувството, че тя започна да играе два пъти по-бързо. Съсредоточих се върху себе си, не се предадох и се получи някак“, призна Швьонтек след мача.

Колинс, която е на 30 години, обяви след мача, че това е последният ѝ сезон в професионалния тенис.

Следващата съперничка на Ига е младата чехкиня Линда Носкова.

Петата поставена Джесика Пегула отпадна. Американката изигра слаб мач и беше победена от 51-ата в света Клара Бюрел с 6:4, 6:2. 22-годишната французойка направи пет пробива в срещата и не допусна нито един.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна