Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев срещу Хуркач на четвъртфиналите

Даниил Медведев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият поставен Даниил Медведев се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, където ще срещне поляка Хуберт Хуркач, който е №9 в схемата..

Руснакът се наложи над отстранилия Григор Димитров Нуно Боржеш от Португалия с 6:3, 7:6(4), 5:7, 6:1 след повече от 3 часа игра на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

В първия сет московчанинът проби за 4:2 и това му стигна да вземе частта. Във втората след разменени брейкове в средата, се стигна до тайбрек. В него Боржеш поведе с 2:0 точки, но Медведев обърна до 6:4 и реализира още първия сетбол.

Истинска драма настана в третата част. Португалецът проби в откриващия гейм, но съперникът му взе следващите четири игри. При 5:2 Даниил сервираше за мача, но беше разконцентриран, направи две двойни грешки и беше пробит. В десетия гейм руснакът имаше два мачбола, но ги пропиля. Боржеш доби самочувствие, проби го отново и после измъкна частта с петия си пореден гейм.

В четвъртия сет нещата си дойдоха на мястото. С два пробив концентрираният отново Медведев поведе с 5:1 и сервираше за мача. Стигна до общо третия си мачбол и успя след топка в аут на португалеца.

„Тежък физически мач, имаше дълги разигравания. Направих няколко безумни грешки в края на третия сет. Но си казах, че трябва да се съсредоточа отново и се получи“, обясни той след мача.

Медведев завърши с 34 печеливши удари (13 аса) и също толкова непредизвикани грешки (11 двойни).

Хуркач си осигури двубой с руснака, след като отстрани сензацията Артюр Казо от Франция, №122 в света преди турнира, със 7:6(6), 7:6(3), 6:4 след 2:26 часа игра.

Хуберт Хуркач


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна