Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф загуби първи сет, но продължава в Австралия

Коко Гоф
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Коко Гоф се класира за първия си полуфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като преодоля трудно Марта Костюк в три сета 7:6(6), 6:7(3), 6:2, за малко над три часа здрава битка и над 100 непредизвикани грешки.

Четвъртата в схемата американка загуби първия си сет в Мелбърн. В първата част 37-ата в света Костюк поведе с 5:1 гейма и сервираше за спечелване на сето, но тогава дойде неочакван срив в играта ѝ. Украинката загуби следващите пет гейма, но се добра до тайбрек. В него Костюк имаше сетбол при 6:5, но Гоф влезе в серия от три последователни точки, за да дръпне в сетовете.

Втората част също бе изпълнена с много обрати и игра на приливи и отливи и от двете тенисистки. Гоф имаше предимство от 5:3 и сервираше за мача, но не издържа на напрежението. Костюк стигна до нов тайбрек, в който поведе с 4:0 точки и не изпусна инициативата до края. Това обаче сякаш й отне всички сили за заключителния сет, в който Гоф проведе наказателна акция и можеше да спечели частта на нула. Костюк все пак взе два гейма, за да запише по-почетно поражение.

Мачът бе изпълнен с множество грешки и от двете страни на мрежата, като общо двете направиха три аса и цели 17 двойни грешки. При непредизвиканите положението бе идентично – Костюк направи 56, а Гоф 51, като американката дори записа 22 уинъра по-малко от съперничката.

В спор за място на финала шампионката от Откритото първенство на САШ ще играе с победителката от срещата между Барбора Крейчикова и сегашната носителка на трофея Арина Сабаленка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна