Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев отстрани Алкарас и е на полуфинал в Мелбърн

2
Александер Зверев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Александер Зверев за втори път в кариерата си е на полуфинал в този турнир от Големия шлем.

Германецът се наложи над втория Карлос Алкарас от Испания с 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:4 за малко повече от 3 часа игра на централния корт в Мелбърн „Род Лейвър Арина“.

В първите два сета Зверев игра на невероятно високо ниво и даде само четири гейма на съперника си. Той проби за 3:1 в следващата част и при 5:3 сервираше за победата. 20-годишният Алкарас отказа да се предаде и успя да върне брейка. После се стигна до тайбрек, в който испанецът спечели седем поредни точки от 0:2 и взе сета.

В четвъртия Карлитос изглеждаше близо до това да вкара мача в пета част. Но Саша дочака своя момент и успя да пробие за 5:4. После 26-годишният германец сервираше отново за място на полуфинал и този път не сбърка.

За първи финал в Мелбърн Зверев ще трябва да преодолее Даниил Медведев. Руснакът води с 11-7 победи. Само през 2023 година двамата играха шест пъти, като Медведев спечели четири от мачовете. Последният беше в груповата фаза на финалите на АТР в Торино, когато московчанинът се наложи със 7:6(7), 6:4.

В другия полуфинал играят Новак Джокович и Яник Синер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени