Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясни са полуфиналите на европейското по хандбал

Ричардсън от Франция стреля към фратата на Унгария.
Снимка: БТА

Олимпийският шампион по хандбал за мъже Франция ще срещне защитаващия титлата си тим на Швеция на полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Германия. В другия полуфинал ще се срещнат двукратния шампион на континента Дания срещу домакините от Германия.

В последните мачове в груповата фаза Франция се наложи над тима на Унгария с 35:32 (20:18). "Петлите" вече си бяха осигурили първото място в потока и мач с Швеция, а най-резултатен за отбора бе Недим Ремили със 7 попадения.

Домакините от Германия загубиха от тима на Хърватия с 24:30 (14:13), като Игор Караджич бе най-резултатен на паркета с 6 гола. Германците обаче си осигуриха място в Топ 4 на турнира именно заради загубата на Унгария от Франция в другата среща.

В мач без значение тимът на Исландия победи Австрия с 26:24 (14:8), като Сигвалди Гудьонсон отбеляза 8 гола за победителите.

Така полуфиналите ще се състоят на 26 януари (петък) в "Ланксес  Арена" в Кьолн, където ще бъде и финалът в неделя (28 януари). Тимовете на Унгария и Словения ще се срещнат за петото място на първенството също в петък в Кьолн.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна