Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват наполовина зрителите на откриването на Игрите в Париж

За първи път откриването няма да бъде на стадион, а по Сена.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Зрителите, които ще могат да присъстват на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж през лятото на 26 юли на бреговете на река Сена, са чувствително намалени и могат да бъдат "до 300 000". Това обяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен, цитиран от Франс прес.

"Идеята е да има 100 000 души в близост до реката с платени билети и повече от 220 000 във високата част на кейовете с безплатни билети", каза Дарманен пред обществената телевизия "Франс 2". "А освен това ще ги има и всички хора, които живеят в града или които ще наемат жилища и ще прекарват вечерите около Сена", каза още министърът.

Дарманен обяви през октомври 2022-а в Сената, че очаква "600 000 зрители".

Запитан отново през май 2023 година по време на подписването на протокола за сигурност на церемонията вътрешният министър потвърди броя от 600 000.

Много източници на Франс прес, които познават преговорите, са потвърдили, че според последните преценки на церемонията ще има "по-малко от 300 000 зрители със свободно присъствие".

За първи път в историята на олимпийските игри церемонията по откриването ще се проведе не на стадион, а на открито пространство.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени