Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорка и гимнастичка са №1 на ОСК Локомотив (София)

Даме Стойков и Светлана Каменова.
Снимка: БТА

От Обединени спортни клубове (ОСК) Локомотив (София) обявиха боксьорката Светлана Каменова и гимнастичката Радина Томова за най-добри спортисти за изминалата година. Кадетките по баскетбол до 16 години заслужиха приза за най-добър отбор, а олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева взе наградата за треньор номер 1.

"Тази година бе много трудно определянето на десетката. Хубавите резултати са факт, защото на лице има отлични условия за подготовка на нашите спортисти", заяви председателят на ОСК Локомотив - Даме Стойков. 

Каменова и Томова бяха отличени от останалите спортисти в Локомотив заради изключителните си резултати през изминалата година 2023. Националката по бокс спечели бронзов медал на световното първенство за жени в Индия, а освен това стана шампионка на турнирите "Странджа" и "Феликс Щам". Тя взе още три златни медала от държавни първенства по бокс и си осигури квота за Олимпиадата.

Томова спечели златен медал в многобоя и отборно на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, както и сребро на пет обръча. С ансамбъла тя стана и отборен световен шампион във Валенсия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна