Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан с нова загуба в Купата на ФИБА Европа

Тимът на Балкан загуби като домакин от Гьотинген (Германия) със 75:101 (15:25, 24:29, 14:24, 22:23) в двубой от петия кръг от група "К" от втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже.

Поражението беше пето поредно за българския шампион, а Гьотинген е с три победи и две загуби. Ботевградчани са последни с пет загуби до момента и нямат шансове да продължат напред в турнира. В другия мач от групата по-късно тази вечер играят Билбао Баскет (Испания) и Порто (Португалия).

Извън групата на домакините беше Йонас Зохоре.

Гостите поведоха още в началото и постепенно увеличаваха преднината си. На почивката германците имаха аванс от 54:39, след 30 минути от 78:53, а в последните десет минути те без проблеми доиграха мача и стигнаха до крайния успех.

Сюприйм Хана беше най-резултатен за Балкан с 16 точки, 15 вкара Николай Грозев, 11 Илиян Пищиков, а 10 точки добави Майки Диксън.

За гостите се отличи Умоджа Гибсън с 31 точки. Феодор Жугич записа 17, Озаро Рич приключи с 13 точки.

За Балкан предстои гостуване на Билбао Баскет (Испания) в последния кръг от втората групова фаза за Купата на ФИБА Европа на 7 февруари. Тимът, воден от старши треньора Небойша Кнежевич, ще бъде домакин на Берое (Стара Загора) в среща от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) на 3 февруари.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени