Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бандерас, Хайек и Белучи поздравяват с "Хелоу, Бългерия!"

Наричат шеговито професионалния тандем на репортерката от Нова нюз Ивелина Кунчева и оператора Таси Асенов "Екип Холивуд". Те са се срещали с толкова много човешки, а не небесни звезди, че със сигурност са за завиждане.

Ива е присъствала лично на 10 издания на фестивала в Кан, а по време на пандемията и на едно виртуално. Сигурно доста от слушателите на Покана за пътуване са ходили на френската Ривиера, но поканих г-ца Кунчева да ни разкаже как един журналист може да попадне на толкова престижно събитие, какви са правилата, има ли дрескод и да отговори на други въпроси, които сме си задавали пред телевизорите.

Оказа се, че наистина има правила за облеклото – всички около червения килим трябва да са облечени в черно, за да изпъкват тоалетите на знаменитостите.


Журналистката Ивелина Кунчева е завършила френска филология и е правила магистратура по лайфстайл журналистика. Отразявайки фестивала в Кан неизменно от 2014 година Ива е интервюирала Антонио Бандерас, Уди Алън, Салма Хайек, Хавиер Бардем, Моника Белучи, Мат Деймън, Бенисио дел Торо, Марион Котийар, Ален Делон, Пол Верховен, Джони Деп, Стивън Спилбърг и много други.

В продължението на разговора ни за онова, което не виждаме на фестивала в Кан я запитах, как се уговаря лично интервю със световна знаменитост. Полюбопитствах и случвало ли се е след като е правила интервю с някого предходната година, той да я разпознае. Да, Салма Хайек, Антонио Бандерас и Моника Белучи винаги поздравяват с "Хелоу, Бългерия".


А операторът пази рамкирана като картина бялата си риза, на която Белучи се е подписала вляво, дето е сърцето.

Да пожелаем на журналистката Ивелина Кунчева и на оператора Таси Асенов да предават директно и от Оскарите, след като вече са били Кан, Венеция и на Берлиналето.

Снимките са предоставени от Ивелина Кунчева
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна