Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София Годжа е получила фрактура на тренировка

София Годжа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската скиорка София Годжа е паднала тежко по време на тренировка в понеделник и е получила фрактура на крака, твърди пресата в страната.

Специалистката в скоростните дисциплини е получила фрактура на костите тибия и фибула на десния крак по време на спускане в Тему, провинция Бреша.

Олимпийската шампионка от 2018 година трябва да премине обстойни прегледи в Милано в следващите часове. От Италианската федерация по зимни спортове още не са потвърдили сериозната контузия.

31-годишната Годжа е начело за Световната купа в дисциплината спускане, като има два успеха през сезона - на супергигантския слалом в Сейнт Мориц и на спускането в Алтенмаркт. Тя е печелили вече четири пъти малкия кристален глобус в спускането. Кариерата й е белязана от многобройни контузии, след които и на дясното коляно, заради която пропусна Световното първенство през 2021 година в Кортина д'Ампецо.

Тази зима много големи имена в ските получиха сериозни травми, сред които са Марко Шварц, Алекси Пинтюро, Александър Омод Килде, Петра Влъхова и Корин Сутер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна