Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на 257:

Какво означава да знаеш как да подадеш ръка

Лора Фучеджиева – заместник–председател на Българския младежки червен кръст e ководещ на Катя Василева в новия епизод от отличената с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022  аудио-поредица 257. Тя е доброволец в организацията с над 100-годишна история от 2013 г. , а от 2021 г. е неин заместник-председател. Лора Фучеджиева е национален обучител по първа помощ. Носител е на наградата „Студент на годината“ в категория  доброволчество. Завършила е „Управление на бизнеса и предприемачество“ и „Връзки с обществеността“ в НБУ, а качествата и уменията, които развива като доброволец й дават преднина и в кариерното й развитие в една от големите търговски вериги.

👉 На какво учи доброволчеството?

👉 Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги, БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие. Как реално се случва това? Какви са конкретните примери?

👉 Какво е важно да знае всеки, за да може да окаже първа помощ?

👉Какво означава на практика да подадеш ръка?

👉Кой и как може да стане доброволец в БМЧК?

🎧 Отговорите са в новия епизод на 257.

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на   можете да откриете тук:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна