Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) загуби от Марица в контрола

Димитър Илиев (№14) пропуска пред вратата на Марица.
Снимка: БТА

Локомотив (Пловдив) допусна втора поредна загуба в контролите от зимната си подготовка, след като играчите на Александър Томаш отстъпиха с 0:2 като гост на съгражданите си от Марица (Пловдив) в петата си проверка по време на паузата в шампионата. Автогол на Мартин Паскалев в края на първата част и попадение на Станислав Маламов в началото на второто полувреме донесоха успеха за "жълто-сините". 

В 40-ата минута втородивизионният Марица поведе в резултата. Веселин Марчев центрира прострелно от левия фланг и Мартин Паскалев в опита си да изчисти вкара топката в собствената си врата.

Веднага след подновяването на играта от центъра Медвед можеше да изравни, останал очи в очи с Начев, но стражът на Марица парира неговия изстрел.

На полувремето старши треньорът на Локомотив Александър Томаш направи множество промени в състава си. Веднага след подновяването на играта през втората част домакините удвоиха преднината си. “Жълто-сините” разгърнаха бърза атака, която завърши с гол на Станислав Маламов от близка дистанция след подаване отдясно.

Това бе предпоследна проверка и за двата тима преди подновяването на шампионата. В петък Локомотив ще срещне Етър (Велико Търново) в последната си контрола от зимната подготовка, докато Марица ще се изправи срещу състава на Крумовград. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна