Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда с престижен успех в Турция

Тонислав Йорданов вкара два гола за Арда при победата над Рубин (Казан) с 2:1

Арда Кърджали записа престижна победа с 2:1 над руския Рубин Казан в третата си контрола на турска земя. За родния тим на два пъти се разписа Тонислав Йорданов, а Лъчезар Котев си отбеляза автогол. Последната контрола за момчетата на Александър Тунчев в Турция е срещу казахстанския Тобол на 8 февруари.

Първото интересно положение в срещата дойде в 26-ата минута, когато българските тим можеше да излезе напред в резултата. Ебенезер Принц Окиезе центрира към Тонислав Йорданов, който засече топката, но ударът му премина покрай вратата.

Малко по-късно новото попълнение на Арда Борислав Цонев отправи удар по земя, но вратарят на Рубин Казан изби в корнер.

Половин час след началото на срещата Арда Кърджали излезе напред в резултата. Принц центрира към наказателното поле, вратарят на Рубин увисна, а топката кацна на главата на Тонислав Йорданов, който я засече в мрежата за 1:0.

В 37-ата минута падна и второ попадение в полза на кърджалийци. Тонислав Йорданов бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на бранител на Рубин Казан след удар с глава на Иван Тилев.

С първата си ситуация в срещата руснаците оползотвориха първата си ситуация в мача. След центриране от корнер Лъчезар Котев опита да изчисти топката, но не сполучи и си отбеляза злощастен автогол.

През втората част премина без особено много голови ситуации, но с натиск на Рубин. В 63-ата минута Мартинович пропусна да засече топката от 2-3 метра. Четвърт час след това Вада стреля опасно в аут, а това бяха и всички интересни ситуации.



По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна