Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Иванов: Детска грешка, нищо особено не се е случило

Антъни Иванов
Снимка: Фейсбук профил на А. Иванов

"Детска грешка, грешка на две по-големи деца. Нищо особено не се е случило. Случи се, че ни хванаха с мой приятел с малко количество марихуана. Заведоха ни в районното, там ни разпитаха. Казаха, че е маловажно. Казаха, че не са ни видели да употребяваме. Това беше причината да ни пуснат. Не съм задържан", така Антъни Иванов коментира пред журналисти ареста си за притежание на канабис. Плувецът беше открит на басейн "Пирин" в Благоевград по време на тренировка.

"Тренирам. Всичко е наред. Това е една спънка, и то в момент, в който се чувствам много добре във водата. Тренировките ми вървят много добре. Гадни и кофти решения, може би те ме подтикнаха да направя тази грешка, която се радвам, че не успях да довърша. В Америка съм употребявал марихуана по лекарско предписание заради болки в рамото. Имам и документи за това, но в България не съм. Момчето, което беше с мен учи в Академията. На мен ми е много притеснено за него, защото най-вероятно ще го изгонят. Благо беше част от предния скандал с федерацията по плуване. 

За мен е изненадващо, че толкова медийно внимание се обръща на една така нелепа грешка. Аз съм на басейна, тренирам от 7.30 часа сутринта. Това е достатъчно показателно, че работя. Олимпиадата е Божа работа. Ако успее да падне наказанието до тогава съм готов да покрия норматив. Ако не, ще бъда готов да се върна в началото на октомври за световните купи. Това ще бъде моята цел – да спечеля медал от световна купа. Това е напълно постижимо. Аз не мисля да се състезавам в надпревари, свързани с федерацията. Ще се състезавам под български флаг разбира се, но не свързано с тях", допълни Иванов.

Плувецът е със спрени състезателни права заради обидни коментари към ръководството на Българската федерация по плувни спортове.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна