Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватски тийнейджър ще играе в схемата в Ротердам

Дино Прижмич затрудни сериозно Джокович в Австралия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дино Прижмич от Хърватия получи покана за основната схема на АТР 500 тенис турнира в Ротердам, която започва на 12 февруари, съобщиха организаторите за БНР.

18-годишният хърватин привлече вниманието към себе си с мача срещу Новак Джокович в първия кръг на Откритото първенство, когато отстъпи в четири сета, но показа прекрасна игра. Преди това Прижмич премина през квалификациите в Мелбърн, като записа три победи.

Роденият в Сплит тенисист през миналата година спечели титлата при юношите на „Ролан Гарос“. В момента Прижмич е 169-и в световната ранглиста.

Турнирният директор в Ротердам Рихард Крайчек даде останалите „уайлд кард“ за основната схема на двукратния шампион в зала „Ахой“ Гаел Монфис от Франция и местния талант Йеспер де Йонг.

Първоначално третата покана беше за нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, но той влезе в схемата по ранкинг след отказа на шампиона от 2023 година Даниил Медведев. Така тази „уайлд кард“ отиде при Прижмич.

Григор Димитров за момента ще бъде шести поставен в Ротердам, а водач ще бъде победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер от Италия.

БНР ще има пратеник на турнира в Ротердам.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна