Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков получи ски за рождения ден

Христо Стоичков и Цеко Минев.
Снимка: БТА

Ски за рождения си ден получи Христо Стоичков, който днес навърши 58. Камата посрещна празника в Банско, където е официален гост на Световната купа по ски алпийски дисциплини тази година (10-11 февруари), но преди това той презентира своята автобиографична книга на Бъндеришка поляна.

Подаръкът беше от президента на БФ Ски Цеко Минев. Стоичков му върна жеста с копие на "Златната топка".

"Това е за всичко, което си направил за българския спорт. И няма да забравя как ме предложи за почетен гражданин на Банско", заяви Ицо и обеща да изпробва новите ски още утре в компанията на легендите Алберто Томба и Марк Жирардели.

Кметът на Банско - Стойчо Баненски, му връчи вечен календар, изработен от местен дърворезбар и му пожела дълголетие като на мурите в Пирин.

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов пък подари на Камата шапка с автограф.

„Сигурен съм, че ще направиш най-доброто си състезание в кариерата - окуражи го Стоичков. - Аз ще те гледам и стискам палци.“ В неделя Попов ще стартира в слалома.

Легендарнияф футболист получи и торта от Мая Христоскова, изпълнителен директор на "Юлен", концесионер на ски зоната в Банско. Тя бе във формата на "Златната топка".

Стотици деца му пяха Happy birthday, докато очакваха да получат подпис от легендарния футболист навръх рождения му ден в Банско. Заради тях Стоичков наруши за кратко церемонията и излезе за обща снимка.

Няколко часа голмайсторът на световното първенство в САЩ през 1994 година раздава автографи, а желаещите не свършваха. Дойдоха хора от екипите, които организират Световната купа. Наредиха се и испански алпийци, разбрали, че легендата на Барселона е в Банско.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна