Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе в ранния следобед, чувства се добре

Григор (вдясно) ще играе в сряда срещу Сонего (в средата), а днес тренира със Синер.
Снимка: БНР

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров проведе първата си тренировка в Ротердам преди да започне участие в АТР 500 турнира в сряда. 

Той имаше интензивно занимание с шампиона от Откритото първенство на Австралия Яник Синер, на която присъстваха над 150 зрители. 

Преди тях на същия корт №3 пък беше Лоренцо Сонего, с когото Димитров ще играе утре. Двубоят е втори в програмата на централния корт в зала "Ахой" и ще започне не преди 14 часа българско време.

"Чувствам се добре, всичко е наред с мене - така отговори Григор на въпроса на пратеника на БНР дали е възстановен след финала в Марсилия. - Кортът тук си е като всяка година. Топките са различни, но нямам проблем с тях".

В края на заниманието двамата със Синер направиха разигравания на предела на възможностите си и показаха максимална агресия, което въодушени зрителите, част от които бяха българи.

Телевизионен екип от Скай Спортс направи репортаж от тренировката, но си навлече гнева на треньора на Димитров Дани Валверду. Той прекоси корта, за да направи забележка на журналистите да изгасят осветлението на камерата, което светело в очите на неговия подопечен.

Димитров в действие

При излизането си от корта Гришо се снима с деца подавачи, които го чакаха и подари накитника си на едно от тях, което започна да подскача от радост, след като докопа ценния трофей. Друг от подавачите поиска шапката на българина, който му отказа с усмивка и аргумента, че тогава няма да има с какво да играе.

Довечера Димитров и Синер трябваше да имат още една тренировка, но на нея италианецът беше със спаринг партньор.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна