Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър взе испанец от Румъния

Испанецът Горка Ларучеа (вляво) ще играе в Етър през пролетта
Снимка: фейсбук страница на Етър

Намиращият се на последното 16-о място в Първа лига отбор на Етър (Велико Търново) подписа днес с 30-годишен испански полузащитник, който досега е играл в последния в румънското първенство Динамо (Букурещ), съобщи сайтът на "виолетовите".

Великотърновският клуб подписа днес договор с Горка Ларучеа – 30-годишен вътрешен халф, който идва от Динамо (Букурещ). Ларучеа е роден на 24 февруари 1993 г. в гр. Баракалдо в Страната на баските. Висок е 182 см и тежи 76 кг. Пет сезона е в испанския Херника, с който има 211 мача и 18 гола, после е в Реал Унион (Ирун) и Аморебиета  - все отбори от испанската трета лига. През последните два сезона рита в Динамо“(Букурещ). В румънския тим Горка Ларучеа има общо 43 мача и 6 гола, като помогна за влизането му в Суперлигата, където последната есен в нея има 14 мача и 1 гол.

"Кариерата ми започна в Испания в трета лига, после влязохме в Сегунда Дивизион в професионалния футбол. Преминах в румънския Динамо (Букурещ), където играх година и половина и влязохме в елита. Сега искам да пробвам какво е нивото на българския футбол. Очаквам да продължа тук и заедно с Етър да спечелим колкото може повече мачове!“, заяви след подписването на договора си Горка Ларучеа, който вече получи и фланелката с номер 6, с която ще се изявява по терените на българската Първа лига.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна