Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромен Гариу е гост в Седмицата на камерната музика в НМА

| Интервю

Седмица на камерната музика ще се проведе в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" от 19 до 23 февруари 2024 г.

По покана на проф. Даниела Дикова в София пристига проф. Ромен Гариу - прочут френски виолончелист и педагог. Той ще предаде опита си в майсторски клас, отворен за всички желаещи студенти, който ще се състои в зала "Димитър Ненов" в новата сграда на Музикалната академия на ул. "Акад. Людмил Стоянов" №6 всеки ден от 10:00 часа.

Освен уроци, проф. Гариу ще има участия и в двата концерта, с които ще бъдат отбелязани две годишнини: 120 г. от рождението на Любомир Пипков и 100 г. от смъртта на Габриел Форе. На 20 февруари от 18:00 ч. в концертната зала на НМА на бул. "Евлогии и Христо Георгиеви" №94 ще звучат клавирни триа от Пипков и Форе, а на 23 февруари на същата сцена ще бъде заключителният концерт на майсторския клас по камерна музика и отново публиката ще чуе музика от Форе - неговия Клавирен квинтет, опес 15. 

Сред участниците в двете вечери, освен френския виолончелист Ромен Гариу, ще бъдат домакините: доц. Галина Койчева-Мирчева - цигулка, проф. Даниела Дикова - пиано, проф. Огнян Константинов, както и докторанти от Академията.

Повече за организацията на Седмицата на камерната музика в НМА в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" разказа проф. Даниела Дикова. Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна