Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грийкспор отстрани Хуркач и запази рекорд на Григор

Талон Грийкспор спечели след 3 тайбрека.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуфиналистът от миналата година на АТР 500 турнира в Ротердам Талон Грийкспор се класира отново сред най-добрите осем тенисисти.

Представителят на домакините надигра четвъртия поставен Хуберт Хуркач от Полша с 6:7(5), 7:6(5), 7:6(4) след 2:35 часа игра в зала „Ахой“ в неособено атрактивен за гледане двубой. Двамата записаха общо 51 аса, като 28 бяха в сметката на Хуркач.

Загубата му позволява на Григор Димитров да остане еднолично на върха по победи за сезона след като днес записа 12-и успех от 14 срещи. Полякът е с 11 победи от 16 мача.

В 12-ия гейм на първия сет Хуркач стигна до две точки за пробив, но нидерландецът се измъкна, за да загуби после в тайбрека, въпреки че поведе с 4:2 точки в него.

В следващата част нещата се повториха, но този път Грийкспоор взе тайбрека. Той поведе с 6:2 и реализира четвъртата си възможност.

В решителния сет 27-годишният тенисист от Амстердам постигна първия пробив в двубоя за 3:2, но веднага след това полякът направи рибрейк на нула. Стигна се до трети тайбрек. Размяната на половините дойде при 4:2 за нидерландеца, което хвърли публиката в екстаз. Грийкспор стигна до 6:4 и завърши със смаш при първия си мачбол, което изправи зрителите на крака и те дълго аплодираха своя сънародник.

Следващия съперник на 29-ия в света Талон ще бъде определен тази вечер в последния двубой от програмата между Ян-Ленард Щруф (Германия) и Емил Руусувуори (Финландия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна