Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионската лига продължава с мачове в Милано и Айндховен

Симоне Индзаги дава наставления на тренировката на Интер в понеделник.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вторник ще се изиграя поредните два осминафинала от Шампионската лига. Интер посреща Атлетико (Мадрид) в Милано, а ПСВ Айндхжовен е домакин на Борусия (Дортмунд). И двете срещи са от 22,00 часа българско време.

В двубоя на "Джузепе Меаца" силите изглеждат изравнени. Миналогодишният финалист Интер преодоля лесно своята Група D, но не успя да се справи с Реал Сосиедад, като точките бяха поделени, а испанците в крайна сметка завършиха първи. „Нерадзурите“ приключиха с три победи и три загуби, колкото имаше и тима от Сан Себастиан.

Атлетико пък показа, че е най-опитният отбор сред Лацио, Фейенорд и Селтик и спечели една сравнително лесна група. „Дюшчекчиите“ не допуснаха поражение и записаха четири победи. Последната от тях бе в Мадрид с 2:0 над Лацио и осигури първото място за момчетата на Симеоне. На собствен терен Атлетико бе впечатляващ, но навън победи само в Ротердам.

Към момента Интер на Симоне Индзаги е с най-дългата серия от поредни победи в топ първенствата на Европа, печелейки всички осем мача от началото на годината. В петък „Нерадзурите“ разбиха Салернитана с 4:0 у дома и след издънките на Ювентус и Милан са на върха с девет точки преднина и мач в пасив. Ден по-късно пък Атлетико бе още по-резултатен – 5:0 над Лас Палмас у дома. Това бе и първи успех за тима от три мача насам.

ПСВ и Борусия (Дортмунд) пък са двата осминафиналисти с най-малки шансове за финал. Това личи от ставките на букмейкърите.

Голямото предимство на ПСВ в днешния двубой е първенството, в което се състезава и може да остави на заден план за момент. В Ередивизи тимът е с 10 точки аванс пред втория Фейенорд и не успя да спечели в само 2 от 22 кръга до този момент. Борусия пък е замесен в спора за Топ 4 в Бундеслигата, като на пръв поглед има шанс да се бори за последните две места в конкуренцията още на РБ Лайпциг и Щутгарт. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна