Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски и съюзнически сили са свалили 10 дрона край Йемен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските и съюзнически сили свалиха 10 дрона край Йемен, докато два търговски кораба, собственост на САЩ, претърпяха незначителни щети от атаки, съобщи американската армия във вторник, цитирана от АФП.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути – които тормозят корабоплаването в кампания, която според тях е в знак на солидарност с палестинците в Газа – поеха отговорност за атаките срещу два американски кораба предишния ден.

„Самолети и военни кораби на САЩ и коалицията“ свалиха безпилотните самолети за еднопосочна атака в Червено море и Аденския залив между 20:00 ч. в понеделник и 12:30 ч. сутринта на следващия ден, се казва в изявление на Централното командване на САЩ (CENTCOM) в социалните медии.

Френското министерство на отбраната заяви във вторник, че флотът на страната е унищожил два дрона над Червено море през нощта, но не е ясно дали те са включени в данните на CENTCOM.

Военното командване на САЩ също каза, че американски разрушител е свалил противокорабна крилата ракета, която се е „насочила в неговата посока“ рано във вторник, докато американските сили са унищожили дрон и ракетна установка в Йемен предишния ден.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна