Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Холгер Руне се върна при Патрик Муратоглу

Холгер Руне
Снимка: open de sud

Холгер Руне се събра отново с бившия си треньор Патрик Муратоглу, след като партньорството на световния номер 7 с Борис Бекер и Северин Люти приключи след разочароващата кампания на Откритото първенство на Австралия през януари.

Датчанинът нае германската легенда Бекер през октомври, преди да добави бившия ментор на Роджър Федерер Люти към своя щаб преди сезон 2024, но и двамата напуснаха, след като датчанинът загуби от участващия с "уайлд кард" французин Артюр Казо във втория кръг в "Мелбърн Парк".

20-годишният тенисист преди е работил с Муратоглу и спечели титлата от турнира Мастърс 1000  в Париж през 2022-а, побеждавайки световния номер 1 Новак Джокович на финала под негово ръководство.

"Понякога трябва да опитате различни неща, за да разберете кое работи за вас и кое не", написа Руне в социалните мрежи, потвърждавайки завръщането на Муратоглу.

"През последните месеци научих много за това, което е важно за мен. С Патрик постигнах някои от най-големите си триумфи и вярвам, че той може да ми помогне да осъществя целите си", добави датчанинът.

Муратоглу каза, че е развълнуван да се върне в щаба на Руне.

"Познавам го откакво беше 13-годишен и винаги съм вярвал в потенциала му. Той има високи цели и аз също за него. Това е началото на едно ново приключение. Ще се видим в Акапулко, Индиън Уелс и Маями", заяви треньорът.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна