Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Барчовски: Играхме изключително

Росен Барчовски (вляво) и националът Коди Милър-Макинтайър
Снимка: БТА

"След първите  минути играхме изключително, не съм виждал българския тим да играе така. Посвещавам победата на публиката, защото в България не се случва често такава атмосфера. Тези хора толкова чистосърдечно подкрепят отбора", заяви селекционерът на българския национален тим по баскетбол Росен Барчовски след ценната победа над световния шампион Германия в двубой от европейските квалификации.

"Не знам доколко реалистично е било да кажа, че сме вярвали, но много искахме. Започнахме припряно в нападение, но беше рано, това не ме притесняваше. След това играхме със страхотен характер, умно и с добра защита", продължи Барчовски след успеха в "Арена Ботевград".

"Имахме и проблеми. Коди Милър-Макинтайър и Павлин Иванов сами пожелаха да играят. Това е малка победа, когато контузени и болни състезатели сами пожелаят да играят", добави старши треньорът Барчовски и каза още:

"Поприказвахме се сериозно, не скрих никакви критики след мача с Швеция. Ще ми се да видя два поредни силни мача от нашия тим. Би ми се искало да не са толкова инфарктни мачовете, но победите са най-важни."

Росен Барчовски коментира още, че в българския лагер ще помислят дали да няма събиране на тима през лятото, защото следващите мачове са чак през ноември.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени