Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Петрова: По време на някои съчетания ме побиха тръпки, много добро попадение са

Мария Петрова и Филипа Филипова
Снимка: БФХГ

„Много съм въодушевена от това, което видях. Беше ми много приятно да проследя изпълнението на всички гимнастички. Видя се разликата в нивото на подготвеност на всички. Това, което са заложили треньорите като съчетания, като разнообразие, като стойност на трудностите е наистина много добро. По време на някои съчетания от гледна точка на артистичността, ме побиха тръпки, защото са много добро попадение“, така трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова коментира изпълненията на гимнастичките по време на официалното представяне на новите им съчетания за новия сезон.
„Желая момичетата да са здрави. Трябва да продължат в същия дух, да работят така усърдно в посокавече да изработят композициите си и да ги представят по най-добрия начин- от гледна точка на тяло, на уред, на артистичност“, допълни вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика и поясни:

„Идеята да представим съчетанията на нашите момичета по този начин беше много добра. Беше хубаво да представим съчетанията с историята на музиката, с историята за идеята на композитора, с идеята на певеца да я изпее. Това беше показно, което би било хубаво да се наложи в международен план. Когато представим сюжетната линия преди състезателката, да играе, хората ще се въвлекат в историята. Така е много по-приятно и разбираемо. Хората ще разберат историята на гимнастичката. Ще разберат това, което тя представя на терена“.

Чуйте още от Мария Петрова в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени