Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ноа Лайлс и Ярослава Магучих изпуснаха титлите

Коулман изпревари Ноа Лайлс (вторият вляво).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американецът Крисчън Колман победи своя сънародник Ноа Лайлс и спечели спринта на 60 метра при мъжете на Световното първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу (Шотландия). 

27-годишният Колман триумфира с най-добро време в света за сезона 6.41 секунди. Лайлс, трикратен златен медалист от Будапеща 2023 на 100 и 200 метра, както и с щафетата на 4 по 100, остана втори с 6.44 секунди. Трети се нареди Акийм Блейк (Ямайка) с 6.46 секунди.

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Токио 2020 Никола Олислейгърс (Австралия) дебютира с титла на световно първенство в зала. Тя взе златото с 1.99 метра при последното си излизане в сектора. Австралийката, която беше трета на открито в Будапеща през миналата година, направи три неуспешни опита на 2.02 метра. Втора остана световната шампионка и носителка на бронз от Токио 2020 Ярослава Магучих (Украйна) с 1.97 метра, а трета е словенката Лиа Апостоловски, която изравни личния си рекорд от 1.95.

Двукратният олимпийски и двукратен световен първенец Райън Краузър (САЩ) завоюва първа световна титла в кариерата си в тласкането на гюле в зала при мъжете с 22.77 метра, което е нов рекорд на шампионатите. 

В петобоя Нур Видс (Белгия) стана първата жена в историята, която защитава титлата си от Белград 2022, след като победи с 4773 точки. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна