Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцарка е първа в масовия старт от Световната купа по биатлон в Осло

Швейцарка е първа в масовия старт от Световната купа по биатлон в Осло
Снимка: БТА

Швейцарката Лена Хеки-Грос триумфира в масовия старт на 12.5 километра за жени от Световната купа по биатлон в норвежкия зимен център Осло-Холменколен.

28-годишната Хеки-Грос измина трасето за 35:46.3 минути и допусна само две грешки в четирите стрелби. Така тя записа втора победа за сезона и втора в кариерата си.

Състезанието беше доста интересно и заради променливите условия на вятъра, водещи до смени на лидерската позиция с всяка следваща обиколка. Демонстрирайки забележително хладнокръвие, швейцарката запази концентрация през втората половина на състезанието и стигна до успеха.

След нея финишираха французойките Жюлия Симон и Лу Жанмоно. Носителката на Световната купа за миналия сезон Симон остана на 16.8 секунди пасив с четири пропуснати мишени, а Жанмото - на 22.3 секунди с три грешки.

Състезанието премина без българско участие.

В генералното класиране за Световната купа след 16 от 21 старта начело с 859 точки е Ингрид Тандреволд (Норвегия), която днес се класира четвърта с три грешки и изоставане от 23.3 секунди. Италианката Лиза Витоци е втора със 766 точки, следвана от Жюлия Симон със 762 точки. От българките най-напред е Валентина Димитрова с 54 точки, която е на 54-о място, a Лора Христова се нарежда 68-а с 24 точки.

В подреждането на малкия кристален глобус в масовия старт едно състезание преди края на сезона води Жюлия Симон с 205 точки, пред Хеки-Грос със 174.

По-късно днес Световната купа в Осло продължава с масовия старт на 15 км за мъже.

Донски спечели титлата на двойки на турнир по тенис в Португалия

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Донски спечели титлата на двойки на турнира по тенис на твърди кортове във Фаро (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара.

Българинът и Тиаго Перейра (Португалия), втори поставени, победиха водачите в схемата Йоханес Ингилсен (Дания) и Симон Фройнд (Швеция) с 6:4, 3:6, 10:7 за 1:34 час.

След като си размениха по един сет, Донски и Перейра успяха да вземат третата част с 10:7 точки и да затворят мача.

25-годишният българин завоюва 13-и трофей при дуетите в кариерата си от турнирите от ITF.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени