Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три медала за България от Европейските купи по джудо за кадети и за юноши

Снимка: Българската федерация по джудо

Златен, сребърен и бронзов медал спечелиха младите български състезатели на Европейски купи по джудо в Сараево (Босна и Херцеговина) и в Анталия (Турция).

В изцяло български финал Димитър Господинов победи Виктор Скерлев с "ипон" и ликува в категория до 73 килограма на турнира за юноши в Сараево. 

Преди това и двамата записаха по четири победи. Шампионът взе три бързи успеха - над турчина Ибрахим Шахин за 3:17 минути, над хърватина Петер Миджич за 2:18 минути, над Артьом Нейолов (Канада) за 2:30 минути, както и над германеца Максим Малш с "вадзари" на полуфиналите. 

Скерлев пък спечели две от тях със златна точка в продължението. На старта се наложи над Емре Язган (Турция) за 7:37 минути, после победи с бърз "ипон" за 1:42 представителя на домакините Александър Вукович, а на четвъртфиналите надделя над Лаша Цацалашвили (Канада) за 7:,04 минути. На полуфиналите пък се справи с Дарко Топалович (Босна и Херцеговина) с "вадзари". 

В същата категория Ален Христов стигна до репешажите. 

На турнира за кадети в Анталия Иво Галенков стигна до бронза при 50-килограмовите. В спор за отличието талантът от "Шампион" се наложи над Рустам Гасимзаде (Азербайджан) с "ипон" за 36 секунди.

Преди това Галенков постигна победа и загуба, а в репешажите взе още два успеха. Това е второ отличие за българина този сезон, след като миналия месец стана първи и на Европейската купа в Италия.

На същия турнир Калина Григорова (44 кг) се нареди на седма позиция.

Утре продължава надпреварата в тежките категории. 


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени