Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл обяви, че Русия няма да се меси в президентския вот в САЩ

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кремъл обяви днес, че Русия няма да се меси в президентските избори в САЩ през ноември и отхвърли американски разкрития, че Москва е организирала кампании, за да повлияе на вота в САЩ през 2016 и 2020 г., предаде Ройтерс.

Президентът Владимир Путин, несменяем лидер от края на 1999 г., наскоро иронично отбеляза относно изборите в САЩ, че Джо Байдън е предпочитан от него пред Доналд Тръмп за следващ президент на САЩ.

"Никога не сме се месили в избори в САЩ", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в лекция пред студенти за стереотипи относно Русия.

"И този път не възнамеряваме да се месим…Не диктуваме на никого как да живее, но не искаме и другите да ни поучават", каза Песков.

Той отбеляза, че всеки опит от чужбина за намеса в руските президентски избори този месец ще бъде осуетен. Русия, каза той, не я е грижа за критиките на Запада за вота, който Путин най-вероятно ще спечели.

Миналата година САЩ публикуваха оценка на разузнаването, според която Москва е използвала шпиони, социални медии и руски държавни медии да подкопае публичното доверие в демократичните избори по света.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна