Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви отстъпиха в 3 гейма на тайландки в Париж

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви.взеха гейм, но отпаднаха.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратните европейски шампионки на двойки Габриела и Стефани Стоеви отпаднаха в първия кръг на големия турнир по бадминтон в Париж, който е от категория Супер 750 и с награден фонд 850 хиляди долара, който е и олимпийска квалификация.

Сестрите отстъпиха на други сестри – тайландките Беняпа и Нунтакарн Аймисаард с 19:21, 21:14, 18:21 в едночасов мач в зала „Адидас Арена“.

Първият гейм беше напълно равностоен. Азиатките, които са 14-и в световната ранглиста, водеха с 11:9 точки на задължителната пауза, но Стоеви изравниха при 12:12. Последваха още няколко равенства, последното при 18:18. След това тайландките стигнаха до два гейм пойнта и реализираха втория, след като Габриела Стоева изпрати перото с малко в аут.

В следващата част българките доминираха в началото и почивката дойде при 11:6. Стоеви, които са №24 в ранглистата, продължиха да са по-добрата двойка на корта, увеличиха преднината си и стигнаха до 20:14. Габриела и Стефани реализира още първата си възможност и изравниха частите.

В решаващияг гейм сестри Аймисаард се активизираха и подпомогнати от няколко непредизвикани грешки на хасковлийките стигнаха до 11:5 при паузата. Стоеви се мобилизираха и успяха да намалят пасива си до 14:15 и 15:16 точки. След това при сбъркан смаш на съперничките, българките изравниха при 16:16, а после и при 18:18. За съжаление тайландките стигнаха до 20:18 и реализираха първия мачпойнт.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени