Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рами Киуан победи боксьор на домакините в олимпийската квалификация

Рами Киуан е обявен за победител.
Снимка: БФБокс

Българският боксьор Рами Киуан постигна впечатляваща победа на ринга в Бусто Арсицио (Италия). Националът ни срази по категоричен начин представителя на домакините Салваторе Каваяро и се класира за 1/8-финалите на олимпийската квалификация за Игрите в Париж, съобщиха от родната федерация.

В категория до 71 килограма Рами прегази италианеца с 5:0 съдийски гласа. Каваяро е изключително класен боксьор, трети от световното първенство през 2021-а, вицешампион от Европейските игри 2019, като има още 4 бронзови медала от европейски първенства. Въпреки това Киуан изобщо не се притесни от визитката му и доминира изцяло в хода на трите рунда.

Следващата стъпка по пътя към квотата за Париж за Рами е на 10 март. Във вечерната програма той ще срещне Сиргак Абдиджапар (Киргизстан). За да спечели виза за френската столица, националът ни трябва да достигне до полуфиналите.

Радослав Росенов ще боксира във вечерната сесия. В категория до 63.5 килограма той ще излезе срещу изключително класния представител на Казахстан – Мохамед Уулу Базарбай, който е шампион на Азия. Двубоят им е пети в програмата и трябва да започне около 22:00 часа.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна