Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мелин Вели от Кърджали стана Ученик на годината

| Репортаж

Мелин Вели, ученичка от 12 клас в СУ “Йордан Йовков” в Кърджали бе отличена със специална награда “Ученик на годината” от Висшето училище по застраховане и финанси в София. Това стана на церемония по връчване на годишните награди от националния конкурс за образование по икономика в средните училища за 2023 г. На нея бяха отличени най-добрите учители, директори и ученици от професионалните гимназии и средни училища в страната, в които се изучават икономически дисциплини. Наградената ученика не успя да присъства, затова днес нейната грамота бе връчена в Регионалното управление по образованието от началника Ангелина Костова в присъствието на старши учителя по икономически дисциплини Галина Попова и директора на СУ "Йордан Йовков" Людмила Чаушева.

Освен грамотата, Мелин Вели получи и 30% отстъпка при записване в бакалавърските програми на Висшето училище по застраховане и финанси. Ученичката Мелин каза, че това отличие е голяма изненада за нея.

Учителката по икономически дисциплини на Мелин е Галина Попова. Тя не скри вълнението си, че трудът й дава плодове. Г-жа Попова разкри, че с работата си се стреми да създава ядра на промяната, които могат да променят средата и хората.

Сертификат за участие във Финансовата академия, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси получи и ученичката Шерифе Юмер, също от СУ “Йордан Йовков”. 

Повече в репортажа на Илияна Типова.




По публикацията работи: Илияна Типова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени