Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка и Гоф продължават в Калифорния

Арина Сабаленка
Снимка: БТА

Арина Сабаленка, номер 2 в световната ранглиста на тенисистките, постигна победа в два сета над Ема Радукану (Великобритания) – 6:3, 7:5, за да се класира за осминафиналите на  турнира в Индиън Уелс, който при жените е от най-високата категория WTA 1000.

Радукану притисна шампионката от Мелбърн Сабаленка почти до предела на силите й, връщайки се в мача до 5:5 във втория сет, но в крайна сметка се предаде. 

Номер 23 Ема Наваро (САЩ) отстрани украинката Елина Свитолина с 6:1, 4:6, 6:3 и е следващата съперничка на тенисистката от Беларус.

Друга американка – Коко Гоф, стигна до четвъртия кръг, отстранявайки Лучия Брондзети с 6:2, 7:6(5). Третата в схемата Гоф утре ще навърши 20 години и ще играе с Елизе Мертенс (Белгия), която пък спря Наоми Осака (Япония) със 7:5, 6:4. За японката това беше пети турнир след завръщането й на корта след майчинство.

Гоф днес имаше проблеми в първия сет, но след това намери пътя към успеха, отразявайки 10 от 11 точки за пробив. И спечели мача със сервис в тялото на Брондзети, при който 25-годишната италианка не успя да реагира адекватно. С тази победа серията на Гоф се увеличи на 18 успеха на родна земя, в това число и спечелената титла миналата година от Откритото първенство на САЩ.

Мария Сакари (Гърция) спря французойката Каролин Гарсия, която отстрани Виктория Томова, с 6:3, 6:4.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени