Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас без проблеми на четвъртфиналите в Индиън Уелс, чех елиминира Циципас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият поставен Карлос Алкарас (Испания) и чехът Иржи Лехечка се класираха за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 9 495 555 долара.

Алкарас се наложи над Фабиан Марожан (Унгария) с 6:3, 6:3 за 77 минути игра. В спор за достигане до полуфиналите той ще срещне германеца Александър Зверев, който отстрани и австралиеца Алекс де Минор след 5:7, 6:2 и 6:3.

Карлос Алкарас осъществи общо три пробива в двубоя. Той изоставаше с 2:3 в първия сет, но спечели четири поредни гейма до 6:3, а във втората част направи решителен пробив за аванс от 4:2 и затвори мача отново при 6:3.

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас, 11-и в схемата на надпреварата, отстъпи пред Иржи Лехечка с 2:6, 4:6. Двубоят продължи 78 минути. Следващият съперник на 32-ия поставен Лехечка ще бъде Яник Синер от Италия, елиминирал американеца Бен Шелтън с 7:6 и 6:1.

Чехът превъзхождаше Циципас и не допусна нито един пробив в срещата. Иржи Лехечка поведе с 5:1 в първия сет и нямаше проблеми да го спечели с 6:2. Той натрупа аванс от 3:1 във втория сет и го задържа до успешното 6:4, приключвайки сблъсъка при първия си мачбол.


По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени