Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осминафиналите в ШЛ приключват с двубои в Мадрид и Дортмунд

Футболистите на Атлетико по време на последната тренировка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С двe срещи реванш днес ще бъде сложен край на осминафиналната фаза в Шампионската лига за сезон 2023/24. Атлетико (Мадрид) посреща Интер на „Уанда Метрополитано“ от 22:00 часа (българско време), а по същото време Борусия (Дортмунд) е домакин на ПСВ Айндховен.

За четвъртфиналите вече се класираха Реал (Мадрид), Манчестър Сити, Байерн, Пари Сен Жермен, Барселона и Арсенал.

Финалистът от последното издание на турнира Интер спечелиха първия сблъсък с Атлети след 1:0 в Милано. В герой за „нерадзурите“ се превърна Марко Арнаутович, който реализира единственото попадение в срещата в 79-ата минута. Възпитаниците на Симоне Индзаги се намират в блестяща серия от 13 поредни успеха във всички турнири – поредица, която датира от 6 януари насам. Именно благодарение на нея Интер има аванс от цели 16 точки пред втория Милан в борбата за шампионската титла в Серия А и е насочил вниманието си изцяло върху ШЛ.

Атлетико от своя страна загуби гостуването си на Кадис в последния кръг на Ла Лига, като „дюшекчиите“ са четвърти с 55 точки – на само две пред петия Атлетик (Билбао), в битката за топ 4.

В другия двубой, Борусия посреща ПСВ след 1:1 на нидерландска земя в първия сблъсък. „Жълто-черните“, подобно на Атлетико, водят ожесточена борба за четвъртото място в Бундеслигата заедно с РБ Лайпциг, като имат само точка преднина пред „биковете“, които са на пета позиция.

ПСВ е лидер в местното Ередивизи с десет пункта аванс пред най-близкия преследвач Фейенорд, девет кръга преди края на първенството. „Филипсите“ са изключително трудни за побеждаване през кампанията, като имат 22 победи и три равенства в 25 срещи във вътрешния шампионат и ще се опитат да изненадат Борусия на „Сигнал Идуна Парк“.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна