Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наваро спря Сабаленка в Калифорния

Ема Наваро
Снимка: БТА

Американката Ема Наваро спечели изненадваща победа с 6:3, 3:6, 6:2 над световната номер 2 Арина Сабаленка от Беларус и се класира на четвъртфиналите на турнира по тенис за жени в Индиън Уелс, щата Калифорния. Преодоляването на този кръг е най-големият успех в кариерата на Наваро, тъй като надпреварата е от най-високата категория WТА 1000.

Поставената под №23 в схемана взе победата с отлична игра от основната линия. Тя неутрализира едно от най-силните страни на Сабаленка - силния сервис, като направи четири пробива от шест възможности. Беларускинята, шампионка в Мелбърн за последните две години, пък записа само един брейк в мача.

Двете си размениха по един сет на старта, след което Наваро направи почти перфектна трета част. Тя отрази едно разиграване за пробив и направи красив печеливш удар на форхенд за аванс от 4:1. Американката, 23-а в света, направи четвъртия си брейк на мачпойнт и сложи край на двубоя след час и 57 минути на корта.

"Чувствам се отлично", заяви Наваро в интервюто на корта, цитирана от агенция Ройтерс. "Никога не е лесно срещу съпернички, които имат толкова много талант и толкова богат опит. Тя наистина ме затрудни, но днес играх най-добрия си тенис и го правех в най-важните моменти. Искам да благодаря на всички, които днес ме подкрепяха от трибуните".

Мария Сакари

Следващата съперничка на Наваро ще бъде гъркинята Мария Сакари, която се наложи над французойката Диан Пари с 6:2, 3:6, 6:3 за два часа и 12 минути. В другия четвъртфинал от схемата на Наваро ще се срещнат Юе Юан и Коко Гоф, след като китайката надви Дария Касаткина с 6:4, 4:6, 6:3, а американката се наложи срещу Елизе Мертенс с 6:0, 6:2.

В другия край на схемата поставената под номер 1 Ига Швьонтек ще се изправи срещу Каролине Вожняцки, а Анастасия Потапова ще срещне Марта Костюк.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени