Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплашили с анонимно писмо бившия директор на Ветеринарната гимназия в Добрич

Бившият директор на Ветеринарната гимназия в Добрич е била заплашвана да напусне поста си доброволно. В анонимно писмо Светла Тодорова е била заплашена, че ще се случи нещо с нея, синовете й, внуците й, както и че ще бъде запален домът й. Това стана ясно днес на свикан брифинг пред медии. Междувременно от Министерството на образованието и науката назначиха проверка в Професионалната гимназия вследствие на жалбите срещу избора на нов директор и подозрения за незаконно проведен конкурс от страна на Регионалното управление на образованието в Добрич.

Два месеца преди назначаването на конкурса за директор на Ветеринарната гимназия в Добрич Светла Тодорова намира анонимно писмо на вратата на жилището си, както и запалителна течност, хвърлена на оградата. Текстът на писмото, написан чрез изрязани букви, настоява тя да подаде оставка.

Говорителят на Районната прокуратура Добрич д-р Даниел Илиев посочи, че по случая е образувано досъдебно производство за заплаха спрямо длъжностно лице. На 14-ти март,, два дни преди предаването на поста между бивш и настоящ директор,  в прокуратурата е получено писмо преписка от 1 РПУ с мнение за спиране на производството поради неразкриване на автора на заплахата. Независимо от това наблюдаващият прокурор е разпоредил случаят да се доразследва.  

Ветеринарната гимназия в Добрич притежава 1200 декара земя, ферма, сграден фонд, както и стотици тонове земеделска продукция.

Проверката на конкурса за нов директор, назначена от Министерството на образованието, е започнала днес и ще продължи до 22 март.

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна