Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халеп със загуба в Маями, допусна обрат в първия си мач от година и половина

Симона Халеп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившата номер 1 в женския тенис Симона Халеп изигра първия си официален мач от 19 месеца, в които беше извън корта заради наказание за употреба на допинг. Румънката получи “уайлд кард” за турнира в Маями, но отпадна още в първия кръг след загуба с 6:1, 4:6, 3:6 от Паула Бадоса.

Халеп започна впечатляващо и даде само един гейм на съперничката си в първия сет, но след това се усети, че още не е в оптимална физическа форма, а и беше затруднена от болка в дясното рамо.

80-ата в световната ранглиста Бадоса пропусна голяма част от предишния сезон заради травма, а от началото на годината е доста непостоянна в изявите си. Тя нямаше отоговор за агресивната игра на Халеп в началото, но постепенно намери верния ритъм.

При 4:5 във втория сет румънката поиска медицински таймаут заради болката в рамото, която й пречеше да сервира с максимална сила. Тя остана на корта, но вече не беше равностойна на Бадоса и не успя да ознаменува завръщането си с победа.

Халеп завърши двубоя с 5 аса, 10 двойни грешки и 72% спечелени точки на първи сервис.

Във втория кръг Бадоса ще се изправи срещу Арина Сабаленка, която реши да участва в Маями, въпреки смъртта на приятеля й Константин Колцов.



По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна