Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денчо Минев, кмет на Трявна:

Каня българските двойки да сключат брак тук!

6
Денчо Минев, кмет на Община Трявна, и съпругата му Красимира Цанева
Снимка: Димитър Ганев

Хората, които посещават Трявна като туристи, се връщат отново и отново. "Има тревненска магия!", казва Денчо Минев, кмет на Община Трявна, по време на гостуването в "Семейно радио" заедно със съпругата си Красимира Цанева.


"Старите трябва да отглеждат поколението на младите", вярва новият кмет на Трявна. Неслучайно двамата с Красимира избират родния град за място на съвместния си живот, където отглеждат и децата си. Личният им пример и вярата в семейните традиции са част от ключа към успеха на Минев и на последните местни избори. Така избирателите му се доверяват за кметския мандат, който е първи за него.


Предимствата да отглеждаш деца в малкия град са безспорни, вярва Денчо Минев – детски градини с добри педагози, семейни ценности и здрави родови връзки. Кметът на Трявна знае, че общността в малкия град е важен ключ към просперирането му, задържането и реализацията на младите хора. Самият той се изгражда като личност и професионалист благодарение на тази общност.
Църквата „Свети Архангел Михаил“ в Трявна

"В личен план лесно се справям с отговорностите за семейството, но като кмет разбирам, че предизвикателството е най-вече пред реализацията на младите хора в малките общини", казва Минев. Заедно с Общинския съвет и екипа си очаква прилагането на нова политика по отношение на семействата и задържането на младите хора в общината. Смята, че това може да се осъществи не само чрез изолирани финансови механизми, но най-вече с култура, образование и връзка с историята и уникалния дух на Трявна. Младият кмет прави аналог с времето на Петко Р. Славейков, който вижда в тревненци стремеж към образование, както и подчертава, че в Трявна са живели и живеят предприемчиви българи.

Общината в Трявна
И не на последно място – тревненската магия привлича и може да привлече все повече двойки от България и света да сключат брак именно в Трявна. Защо и как – чуйте още в звуковия файл. 


Снимки: Димитър Ганев

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна