Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров след успеха: Беше ми ясно какво трябва да направя!

Григор ще играе след полунощ срещу Зверев

Григор ДИмитров ликува след последната точка в мача с Алкарас.
Снимка: БТА

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров беше много щастлив, след като отстрани водача в схемата Карлос Алкарас и се класира за първи път на полуфинал на Мастърс 1000 турнира в Маями.

"Мисля, че като цяло, за да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин, каза номер 11 в схемата Димитров след победата, пред сайта на АТР: "Влязох в мача много концентриран и мисля, че ми беше пределно ясно какво трябва да направя".
"Понякога простотото е гениално. Много, много трудно е да го направиш, особено когато играеш срещу такъв съперник, но аз наистина успях да диктувам играта, да я чета малко по-добре от миналия път. Като цяло смятам, че един много добър мач от моя страна и съм просто щастлива, че го завърших в два сета", допълни спортист №2 на България за 2023 година.

"Просто използвах всяка възможност, която имах. Мисля, че всеки втори сервис, който имах, го атакувах. Уверявах се, че го поставям в много трудно положение", каза Димитров, който отрази четири от петте точки за пробив. "Трябваше да продължа да бъда агресивен, да излизам на мрежата, да движа топката и да не му позволявам да я удря", каза още Гришо.
Вторият в света Карлос Алкарас призна пълното превъзходство на своя съперник.

"Той ме накара да се чувствам като 13-годишен. Беше невероятно. Опитвах се да говоря с моя щаб. Казах им, че не знам какво повече мога да направя", бяха първите думи на 21-годишния Алкарас.

"Григор игра невероятен тенис, бих го нарекъл перфектен. Не можех да намеря никакъв начин, по който да го накарам да се чувства неудобно на корта. Мисля, че той изигра чудесен мач. Нямах никакъв отговор, защото в неговата игра просто липсваха слабостите. Наистина не знаех какво да направя и затова в момента съм фрустриран. Показах битка на корта и лично аз съм доволен от моето си представяне, но нямаше какво повече да сторя", добави испанецът на пресконференцията след мача.


Тази нощ, след 1 часа наше време, той ще се изправи срещу четвъртия в схемата Александер Зверев. Германецът е сред най-неудобните съперници на Димитров. От осем мача той е спечелил само един. Това се случи в първия им двубой през 2014 година в Базел, когато българинът се наложи с 2:6, 6:4, 6:2.

За последно двамата се срещнаха на 25 септември миналата година на полуфиналите на турнира в Ченду. Тогава Зверев спечели с 6:3, 7:6(2).

Преди техния двубой ще се изиграе първия полуфинал между Даниил Медведев и Яник Синер, който е с начален час 21 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна